Температура на втвърдяване

Температурата на втвърдяване е важен фактор в лекуването на лепило, не само определя степента на излекуване и определи втвърдяване скорост и лепене адхезивни свойства също са засегнати. Всеки лепило има определен диапазон на втвърдяване температура, втвърдяване направени само в определени втвърдяване втвърдяване на температурата реакция. Втвърдяване на температура и лечение на време и взаимозависимост, обикновено по-висока температура, втвърдяване, времето за втвърдяване ще бъде по-бързо и обратно, една страница не трябва да бъде твърде ниска.

Когато температурата е твърде ниска, някои лепила каквото и удължаване на срока, са трудно да се излекува. Ако епоксидно-полиамидни лепило, когато температурата е по-ниска от 5 ℃, е трудно да се излекува. За лепило втвърдяване при стайна температура, повишаване на температурата благоприятства проникването и разпространението и утаяване на нискомолекулни вещества могат напълно втвърдяване, лепене здравина и дълготрайност на лепило, ставите могат да бъдат подобрени. Висока температура, втвърдяване, втвърдяване температура не трябва да бъде прекалено висока, отоплението не трябва да бъде твърде бързо, или лепила няма да има време да проникне или вътрешно напрежение, което води до свързваща сила.

Най-добрите стъпка по стъпка лек топлина втвърдяване лепила, а именно: първо като високо мезофилни температура излекувани за известно време, и след това затопля, излекувани отделно при различни температури за известно време, докато до крайната температура, го държите за известно време. Излекува края и не веднага се оттегли от източника на топлина, охлаждане рязко, то ще произвеждат по-голям поради неравномерно свиване стрес. Обикновено бавно лепено с топлина и охлаждане, охлаждане до стайна температура. Често се използва в лабораторията на електрическа печка с фурна, в производство използване на налягане резервоар, горещо панталони, висока честота и инфрачервено отопление устройство.