Сравнение на различни гумени уплътнителни материали

Пръстеновидно покритие, съставено от една или няколко части, е фиксирано върху пръстен или шайба на лагера и контактува с друг пръстен или шайба или образува тясна междина на лабиринта, за да се предотврати изтичането на смазочно масло и проникването на чужди предмети. Уплътнителният пръстен е гумен пръстен с кръгло напречно сечение. Тъй като напречното му сечение е с О-образна форма, той се нарича О-образен уплътнителен пръстен. Той е най-широко използваният в хидравлични и пневматични трансмисионни системи.


1. NBR нитрилно каучуково уплътнение


Подходящ е за използване в нефт хидравлично масло, гликол хидравлично масло, диестерно смазочно масло, бензин, вода, силиконова грес, силиконово масло и други среди. Понастоящем това е най-гъвкавото и евтино гумено уплътнение. Не е подходящ за полярни разтворители като кетони, озон, нитро въглеводороди, MEK и хлороформ. Общият температурен диапазон е -40 ~ 120 ℃.


2. HNBR хидрогенирано нитрилно каучуково уплътнение


Той има отлична устойчивост на корозия, устойчивост на разкъсване и деформация при компресия и има добра устойчивост на озон, слънчева светлина и атмосферни влияния. Има по-добра устойчивост на абразия от нитрилния каучук. Подходящ е за измиване на машини, система за автомобилни двигатели и хладилна система, използвайки нов екологичен хладилен агент R134a. Не се препоръчва да се използва в алкохоли, естери или ароматни разтвори. Общият температурен диапазон е -40 ~ 150 ℃.


3. Уплътнителен пръстен от силиконова гума SIL


Притежава отлична топлоустойчивост, студоустойчивост, устойчивост на озон и устойчивост на атмосферно стареене. Има добри изолационни свойства. Но якостта на опън е по-лоша от общата гума и няма устойчивост на масло. Подходящ за домакински уреди като електрически бойлери, ютии, микровълнови печки и др. Подходящ е и за всякакви предмети, които са в контакт с човешкото тяло, като чайници, фонтани за пиене и др. Не се препоръчва използване в повечето концентрирани разтворители, масла, концентрирани киселини и натриев хидроксид. Общият температурен диапазон е -55 ~ 250 ℃.


4. Уплътнителен пръстен от флуорен каучук VITON


Устойчивостта на висока температура е по-добра от силиконовата гума, отлична устойчивост на атмосферни влияния, устойчивост на озон и химикали, но лоша устойчивост на студ. Има устойчивост на повечето масла и разтворители, особено на киселини, алифатни въглеводороди, ароматни въглеводороди и животински и растителни масла. Подходящ е за изискванията за запечатване на дизелови двигатели, горивни системи и химически заводи. Не се препоръчва за използване в кетони, естери с ниско молекулно тегло и смеси, съдържащи нитрати. Общият температурен диапазон е -20 ~ 250 ℃.


5. FLS уплътнителен пръстен от флуоросиликонова гума


Неговото изпълнение съчетава предимствата на флуоровъглеродния каучук и силиконовия каучук и има добра устойчивост на масло, устойчивост на разтворители, устойчивост на мазут и устойчивост на висока и ниска температура. Той може да устои на корозията на кислородсъдържащи съединения, ароматни разтворители, съдържащи въглеводороди и разтворители, съдържащи хлор. Обикновено се използва за авиационни, космически и военни цели. Производителите на ролки от гумена пяна не препоръчват излагане на кетони и спирачна течност. Общият температурен диапазон е -50 ~ 200 ℃.


6. EPDM гумен уплътнителен пръстен


Има добра устойчивост на атмосферни влияния, устойчивост на озон, водоустойчивост и химическа устойчивост. Може да се използва за алкохоли и кетони, а също така може да се използва за запечатване в среда с водна пара с висока температура. Подходящ е за санитарно оборудване, автомобилен радиатор и автомобилна спирачна система. Не се препоръчва за храна или излагане на минерално масло. Общият работен температурен диапазон е -55 ~ 150 ℃.


7. CR неопренов печат


Той е особено устойчив на слънчева светлина и атмосферни влияния. Не се страхува от хладилни агенти като дихлордифлуорометан и амоняк. Устойчив е на разредена киселина и силиконова грес, но има голямо разширение в минерално масло с ниска анилинова точка. Лесно се кристализира и втвърдява при ниски температури. Подходящ е за всякакви среди, изложени на атмосфера, слънчева светлина, озон и различни устойчиви на пламък и химически устойчиви уплътнителни връзки. Не се препоръчва употребата на силни киселини, нитровъглеводороди, естери, хлороформ и кетони. Общият температурен диапазон е -55 ~ 120 ℃.


8. Уплътнителен пръстен от бутилова гума IIR


Въздухонепропускливостта е особено добра, устойчивост на топлина, устойчивост на слънчева светлина, устойчивост на озон, добри изолационни свойства; добра устойчивост на полярни разтворители като алкохоли, кетони, естери и др. и могат да бъдат изложени на животински и растителни масла или окисляеми. Подходящ за химическа устойчивост или вакуумно оборудване. Не се препоръчва използването му с петролни разтворители, керосин или ароматни въглеводороди. Общият температурен диапазон е -50 ~ 110 ℃.


9. ACM акрилен каучуков уплътнителен пръстен


Той има отлична устойчивост на масло, устойчивост на висока температура и устойчивост на атмосферни влияния, но механичната якост, компресията и водоустойчивостта са малко лоши. Обикновено се използва в автомобилни трансмисионни системи и системи за сервоуправление. Не е подходящ за гореща вода, спирачна течност, фосфатен естер. Общият температурен диапазон е -25 ~ 170 ℃.


10. Уплътнителен пръстен от естествен каучук NR


Каучуковите изделия имат добра износоустойчивост, еластичност, якост на скъсване и удължение. Лесно е обаче да старее във въздуха, става лепкав при нагряване, лесно набъбва и се разтваря в минерално масло или бензин и е устойчив на алкали, но не и на силна киселина. Подходящ е за използване в течности, съдържащи хидроксидни йони като автомобилна спирачна течност и етанол. Общият температурен диапазон е -20 ~ 100 ℃.


11. Уплътнителен пръстен от полиуретанов PU


Полиуретановият каучук има много добри механични свойства, а неговата износоустойчивост и устойчивост на високо налягане са далеч по-добри от другите каучуци. Устойчивостта на стареене, устойчивост на озон и масло също са доста добри, но лесно се хидролизира при висока температура. Обикновено се използва в уплътнителни връзки с високо налягане и устойчиви на износване, като хидравлични цилиндри. Общият температурен диапазон е -45 ~ 90 ℃.


12. Метален гумен уплътнителен пръстен


Изработена е от тел от неръждаема стомана, не съдържа никакви гумени компоненти и има силни експлоатационни характеристики. Например: поддържайте нормална работа при висок вакуум, висока и ниска температура, силна радиация и различни корозивни среди. Повърхността на уплътнителния пръстен е изработена от различни материали като неръждаема стомана, мед, политетрафлуоретилен и други материали според различните приложения. Покритият метален гумен компонент се използва като сърцевина на облицовката, която има предимствата на висока якост на запечатване, добър ефект и многократна употреба. Сърцевината на уплътнението е компонент, изработен от различни диаметри и плътности на металната тел, подходящ за различни случаи на налягане. Общият обхват е -80 ~ 800 ℃. Поради високата цена на този вид уплътнителен пръстен, цената е относително скъпа. Но доброто представяне и обширната среда на използване са признати единодушно от хората.


Haining Qianlang Фабрика за каучукови изделия

ДОБАВЕТЕ: NO.10-2, Lianbao Road, Qianjiang Industrial Park, Dingqiao Town, Haining, Zhejiang 314413, Китай

ТЕЛ: +86-573-87767299

ФАКС: +86-573-87763488

WhatsApp: 008615024357914

WeChat: mhq1109

Електронна поща:sales@qlrubber.com


Ако имате някакво запитване относно оферта или сътрудничество, моля не се колебайте да ни изпратите имейл на sales@qlrubber.com или използвайте следния формуляр за запитване. Нашият търговски представител ще се свърже с вас в рамките на 24 часа. Благодарим Ви за интереса към нашите продукти.