Как идва естественият каучук? —— Изделия от каучук

На първо място, каучуковите фермери използват ръката, за да отидат до лепилната линия, за да втвърдят гумата върху кората, а след това с гумения нож да изрежат кората по следите на последното потупване, дълбочината е около 2 до 3 см , латекс Течността се съхранява в млечния канал вътре в кората. Ако е твърде дълбоко, ще навреди на структурата вътре в багажника. Ако е прекалено плитка, лепилото няма да тече гладко и да се събира. След рязане млечно бялото лепило непрекъснато ще изтича от набъбването на самия млечен канал и околните клетки и накрая самото гумено дърво изтича по долната желязна тръба на тръбата за подслушване. По това време производителят на каучук вече е напълнил лепилото. Контейнерът се поставя под ламаринената тръба и трябва да се събира само лепилото. Това е целият процес на производителите на каучук в подслушването.


Защо искате да режете гума през нощта?

Основната причина е голямото количество реколта. Каучуковото дърво трябва да бъде изложено на достатъчно слънчева светлина през деня, за да извърши фотосинтеза, така че различни елементи в тръбата да могат химически да реагират, за да образуват каучукова течност, съставена от каучукови въглеводороди като основен компонент. Оптималната температура за подслушване е от 19 ° C до 25 ° C,


Количеството на латекса и сухото лепило, изтичащи при тази температура, ще бъде сравнително високо и местата, където се отглежда каучукът, като Xishuangbanna, Тайланд, Индонезия и др., Могат да достигнат тази температура от 4 часа сутринта до ранна сутрин, така че ако температурата е твърде висока, надвишава 27 ° С. Водата се изпарява бързо, латексът се втвърдява бързо, времето за изхвърляне на лепилото е кратко, а добивът е нисък. Температурата е твърде ниска, не е задължително добра. Когато температурата е под 18 градуса по Целзий, скоростта на потока на латекса ще бъде по-бавна, а каучуковото дърво ще причини мъртва кожа и други заболявания. Затова е най-подходящо да избирате от 4 до 7 часа сутринта. Тук има и намек, че по принцип е дъждовно, температурата е твърде студена или ветровита и друго неочаквано време, тоест операцията за потупване е спряна.