Физични и химични свойства на силикагел

Силициевият пръстен е базиран на силиция, получен от кварц, и чрез адхезия на силициев атом като метил, винил и друга странична верига, образувана от наситената неполярна гума. Различните странични вериги могат да причинят различни свойства на силиконовата гума. Метил винил силиконов каучук (VMQ) е един от най-широко използваните силиконови каучукови материали. Силиконовият пръстен има отлична топлоустойчивост, еластичност при ниска температура и отлична отлична устойчивост на окисляване и озонно действие, с висока пропускливост и газ чрез селективност. Добри електрически изолационни свойства (съпротивление на звука по-голямо от 10 cm, напрежение на разрушаване над 30kv / mm), устойчивост на корона и съпротивление на дъгата. Но добавянето на проводими сажди, никел прах, алуминиев прах, сребро, но също така и подходяща проводимост (обем съпротива до 5-0.02 cm). Силикагел пръстен повърхност може да бъде ниска, хигроскопичност, може да играе роля в изолация. Водоустойчив, но не е добър при пара, не се препоръчва налягане над 50psi. Съвместим с повечето масла, химикали и разтворители. Общата силиконова гума е добра киселина и алкална устойчивост, полярни разтворители са приемливи, не са устойчиви на алкан водород и ароматни масла. Не се препоръчва употребата му в повечето концентрирани разтворители, масла, концентрирани киселини и разредени разтвори на Хан. Специалната силиконова гума има устойчивост на излъчване, устойчивост на пламък, масло и други свойства. Той има ниска якост на опън, слаба устойчивост на абразия и обикновено не се използва за динамични уплътнения.

Топлоустойчивост: Силиконовата гума от обикновения каучук има много по-добра топлоустойчивост, може да се използва почти завинаги при 150 ° без промени в производителността, може да се използва при 200 ° за 10 000 часа, под 350 ° също може да се използва известно време. Широко използвани в изискванията за топлоустойчиви поводи, Thermos бутилка запечатване, нагревател пръстен топлина-устойчиви дръжка.

Студената устойчивост: обикновена гума закъсняла за -20 ° -30 °, т.е. силиконов каучук при -60 ° -70 °, все още има добра еластичност, някои специални формулировки от силиконов каучук могат да издържат на много ниска температура, като: ниска температура уплътнителен пръстен.

1 след формулирането на формулата якост на опън до 1500PSI и устойчивост на съпротивление до 88LBS

2 добра еластичност и добра компресивна кос

3 има добра устойчивост към неутрални разтворители

4 Отлично термично съпротивление

5 Отлична студоустойчивост

6 отлична устойчивост на озона и оксидната ерозия

7 Отлични електрически изолационни свойства

8 Топлоизолация, добро разсейване на топлината