Пост-вулканизация Лечение на изделия от каучук

След като вулканизацията приключи, гумените продукти често се нуждаят от известно последващо третиране, за да станат квалифициран краен продукт. Това включва: 1 подрязване на продуктите от каучукова матрица, така че повърхността на продукта да е гладка и размерите да отговарят на изискванията; 2 след специална обработка, като например обработка на повърхността на продукта, се подобрява работата на продуктите със специално предназначение; Изделията, съдържащи тъкани скелети като ленти, гуми и т.н., се подлагат на горещо разтягане и вулканизация, след което се охлаждат под налягане, за да се осигури размер на продукта, стабилност на формата и добра ефективност.

1. Изрязване на продукти от плесента след вулканизация

Когато продуктът от каучук е вулканизиран, гуменото съединение ще продължи да тече по делителната повърхност на матрицата, за да образува преливен каучуков ръб, известен също като светкавица или светкавица. Дебелината и дебелината на гумения ръб се определят от структурата и точността на матрицата. Паралелизмът на плоската плоча за вулканизатор и оставащото количество лепило. Днес продуктите, произведени от безкрайната форма, имат много тънък каучуков ръб и понякога те могат да бъдат отстранени или леко разтривани, когато матрицата е освободена. Тези форми обаче са скъпи и крехки, а повечето гумени формовани изделия изискват подрязване след вулканизация.

 

Ръчно завършване

Ръчното подрязване е древен метод за подстригване. Това включва ръчно пробиване на ръбовете с удар; премахвайки краищата с ножици, остъргване и други инструменти. Качеството и скоростта на ръчно подрязаните гумени продукти ще варират от човек на човек и изискват подрязване

Геометрията на крайния продукт трябва да отговаря на изискванията за изчертаване на продукта и не трябва да се надраска, надраска или деформира. Преди почистването е необходимо ясно да се разберат части и техническите изисквания, да се овладее правилният метод за превръзка и да се използват правилно инструментите.

2. Механичен дресинг

Механичното превръзка се отнася до процеса на подрязване и 5 изделия от каучукови форми, използващи различни специални машини и съответните методи на процеса. Понастоящем е по-усъвършенстван метод за довършителни работи.

(1) Механично щанцоване и подрязване Гуменият ръб на продукта се отстранява с помощта на машина за пресоване и матрица и нож за пробиване. Този метод е подходящ за изделия и формовани изделия, чиито лепилни ръбове могат да бъдат поставени върху матрицата или щамповащата плоча, като запушалки, чаши и други подобни. За продукти с високо съдържание на гел и ниска твърдост, методът на удар обикновено се използва за удара на острието. Това може да намали неравностите на ръба след рязането на ножа поради голямата еластичност на продукта и страничната повърхност е вдлъбната; и каучуковото съдържание е по-ниско и твърдостта е по-висока. Продуктът може директно да се нарязва по метода на ножа. Освен това, рязането на рязане е разделено и на студено рязане и горещо рязане. Студеното рязане се отнася до пробиване при стайна температура. Налягането на щанца на оборудването трябва да бъде по-високо и качеството на щанчането е по-добро; горещото рязане се отнася за по-високата температура -f. При рязане трябва да се предотврати прекалено дълго време на контакт с продукта, което да повлияе на качеството на продукта.

(2) Механичното рязане и подстригване е подходящо за изрязване на по-големи продукти, като се използват режещи инструменти. Страничната машина за рязане е специална машина, а различните продукти използват различни ножове. Например, след като гумата е вулканизирана, върху повърхността на газовото око и вентилационната линия има ленти с различни дължини, а ивицата трябва да бъде извадена с помощта на инструмента с дръжка при условията на завъртане на гумата.

(3) Механично шлифоване и подстригване За изделия от каучук с вътрешни и външни пръстени обикновено се използва шлифоване. Остъргващият диск е шлифовъчно колело с определена дебелина на частиците. Точността на смилане и подрязване е ниска, а повърхността на шлайфане е груба. Може да има остатъчни частици от пясък, които могат да повлияят на ефекта на употребата.

 

(4) Бластиране при ниски температури За фини продукти с високи изисквания за качество на подрязване, като например 0-пръстени, малки чашки и т.н., този метод може да се използва за подстригване. Продуктът се охлажда бързо под крехката температура с течен азот или сух лед, а след това металният изстрел или пластмасовият снаряд се напръскват с висока скорост, за да се счупи ръбът на светкавицата и да се завърши изрязването.

(5) Почистване и почистване при ниска температура Отстранява гумения ръб на замразения каучуков продукт посредством две найлонови четки, въртящи се около хоризонтална ос.

(6) Нискотемпературно подрязване на барабани Това е най-ранният приет метод за охлаждане на барабаните. Силата на удара, генерирана от въртенето на барабана и триенето между продуктите, се използва за разчупване и падане на ръба на продукта, който е замръзнал до температурата на крехкост. Формата на барабана обикновено е осмоъгълен, за да увеличи силата на удара на продукта в барабана, скоростта на въртене на барабана трябва да бъде умерена и добавянето на абразив може да подобри ефективността. Например, процесът на подрязване на гумената запушалка на електролитния кондензатор е да се използва барабан с ниска температура за отрязване.

(7) Нискотемпературното подрязване на вибрации, известно още като подрязване на вибрационното замразяване, продуктът е вибриран спирално в пръстеновидно запечатаната кутия и има силно въздействие между продуктите и между продукта и абразивния материал, което причинява замръзнала крехкост изпускайте. Нискотемпературното подрязване на вибрациите е по-добро от нискотемпературното подрязване на барабаните, нивото на повреда на продукта е ниско и ефективността на производството е относително ниска.

(8) Нискотемпературното подрязване и притокът на котлен камък са подходящи за малки или микро продукти или микрокаучукови изделия, съдържащи метални скелети. Заедно с абразивния материал, гумените ръбове в отворите за продукти, ъглите и жлебовете се ремонтират.

Haining Qianlang изделия от каучук продукти

ADD: NO.10-2, Lianbao Road, индустриален парк Qianjiang, град Dingqiao, Хайнинг, Zhejiang 314413, Китай

TEL: + 86-573-87767299

ФАКС: + 86-573-87763488

Електронна поща: sales@qlrubber.com