Принцип на високо демпферни каучук

Затихване формата назатихване каучуке процесът на генериране на относителното движение на веригата на макромолекулни и промяна на механична енергия в топлинна енергия, когато материалът е подложен на външна сила.

Затихването механизъм на високозатихване каучук: каучук е макромолекулни верига на органична материя, както и движението на макромолекулни верига сегменти е по същество релаксация процес. 3 механични форми накаучукматериали се различават с температура:

Първият "стъкло, движение на молекулна верига сегмент енергия е ниска, съхранение абсолютната стойност е много висока, молекулярно облигацията може да направи само слабите под външна сила в ротация, гръбнакът е почти замразено състояние, така че не може да бъде разсеяна механичната енергия в топлина , само като потенциална енергия за съхранение материал, коефициентът на загуба е много малък, т.е. затихване производителност е лоша.

Втори видове еластични държава, голяма молекулна верига сегмент е лесно да се движат, макромолекулни верига е лесно да се адаптират към външна сила да разтеглите или къдря, но не може да поеме достатъчно механична енергия, следователно, затихване собственост на каучук материал не е достигнали оптимално.

Трети видове стъклени преход към еластични държава форма, поради синергични ефекти на молекулна верига сегмент на вътрешното триене и сегмент, материал, затихване изпълнение е добро, може да поеме вибрациите енергия е голям, факторът на загуба, добро затихване свойство.Haining Qianlang Каучукови продукти фабрика

ДОБАВИ:1. Liluqiao Zhengyang, Maqiao улица Haining, Жейянг 314419 Китай.

ТЕЛ:+ 86-573-87767299

ФАКС:+ 86-573-87763488

Електронна поща:Sales@qlrubber.com