Свързани продукти и приложение на гумено уплътнение

Гуменото уплътнение е вид ламаринен продукт, който играе уплътняваща роля между две статични повърхности от метален фланец или други свързващи части. Може да се направи чрез формоване или чрез вулканизиране на филм. Може да се използва широко във всички видове механично оборудване, като подложка, уплътнение, буфер и т.н.


По отношение на формата често използваната гумена шайба включва: гумена плоска шайба, гумен уплътнителен пръстен, пластмасова плоска шайба, политетрафлуоретиленова обвита шайба, азбестова каучукова шайба, метална плоска шайба, метална аномална шайба, метална обвивка за шахти, вълнова шайба, спирална рана шайба и т.н.


(1) Гумена плоска шайба: лесно се деформира и лесно се компресира, но нейната устойчивост на налягане и температура е лоша. Използва се само на места с ниско налягане и ниска температура. Естественият каучук има определено киселинно-алкално съпротивление, а температурата на обслужване не трябва да надвишава 60 ℃; хлоропреновият каучук също може да бъде устойчив на някои киселинни основи, а температурата на обслужване е 80 ℃; нитриловият каучук може да е устойчив на масло и може да се използва до 80 ℃; флуорубър има добра корозионна устойчивост и неговата температурна устойчивост е по-добра от обикновената гума и може да се използва в 150 ℃ среда.


(2) Гумена уплътнителна шайба: формата на секцията е кръгла и има определен ефект на самозатягане. Ефектът на уплътняване е по-добър от този на плоската шайба, а силата на натискане е по-малка.


От материална гледна точка основните продукти на гумената подложка са: подложка от силикагел, подложка от нитрилов каучук, подложка от флуорубър и други гумени подложки. Гуменото уплътнение има свойствата на устойчивост на масло, устойчивост на киселина и алкали, устойчивост на студ и топлина, устойчивост на стареене и др., Може да бъде директно нарязано на различни форми на уплътнително уплътнение, широко използвано в медицината, електрониката, химическата промишленост, антистатик, забавител на горенето , хранителна и други индустрии.


силиконов каучук

Има изключителна устойчивост на високи и ниски температури, добра еластичност при използване в температурния диапазон от - 70 ℃ - + 260 ℃, озонова устойчивост и устойчивост на атмосферни влияния. Подходящ е за уплътняване на уплътнение в термични машини. Нетоксичен може да се използва за направа на топлоизолация, изолационни продукти и изделия от медицински каучук. В същото време притежава водоустойчивост, огнеустойчивост, устойчивост на висока температура, проводими, устойчиви на износване, маслоустойчиви и други отлични свойства, широко използвани в машиностроенето, електрониката, отоплението на вода и други индустрии.


NBR

NBR (нитрил-бутадиен каучук) е полимер, получен от кополимеризация на емулсия на бутадиен и акрилонитрил. Известна е с отличната си устойчивост на масло, а също така има добра износоустойчивост, устойчивост на стареене и стягане. Поради това той е широко използван в каучуковата промишленост.


Флуорен каучук

Устойчивост на висока температура, може да се използва при - 20 ℃ - + 200 ℃, силна окислителна устойчивост, устойчивост на масло, киселинност и алкали. Обикновено се използва в среда с висока температура, високо вакуум и високо налягане, подходящ е и за нефтена среда, широко използван в нефтен, химически, авиационен, космически и други сектори.


друг

Хлоропренов каучук, естествен каучук, EPDM каучук, акрилатен каучук и друг специален каучук. Устойчив е на масло, киселина, алкали, износване, висока и ниска температура.