Каучуковите продукти трябва да избягват експозицията

Дългосрочното спиране на превозните средства, поради атмосферната ерозия на сглобяването и техническите условия на организацията постепенно влошаване, така че загубата на първоначалното техническо изпълнение. За да се смекчи този неблагоприятен ефект, собствениците на превозни средства често трябва да извършват необходимите работи по поддръжката на паркираните превозни средства, така че да са в добро състояние.

1. Предотвратете стареенето и влошаването на каучуковите продукти

Каучуковите изделия на автомобили, като гуми, колани и прахови щитове, често старяват, набъбват или формират, което води до влошаване на производителността и по-кратък експлоатационен живот.

Подобно на стареене на гума, главно защото каучукът е ненаситени полимерни въглеводороди, лесно абсорбира кислород във въздуха и окисляване, докато вулканизираният каучук също има определена степен на пропускливост, кислород лесно във вътрешния оксидационен ефект. Особено директна слънчева светлина може да причини бързо застаряване на гумата. Каучуковите продукти от бензин, замърсяването с мазнини ще доведат до увеличаване на обема, влошаване на гумата, еластичен спад.

За да се предотврати стареене на гумени продукти, трябва да избягвате директна слънчева светлина и контакт с минерални масла.

2, предотвратяване на ръждата от метал

Ръцето е причинено главно от взаимодействието на вода, кислород и корозивни вещества във въздуха. Ето защо, за дългосрочно окачване на автомобила, трябва да поддържате металната повърхност чиста. Гаражът за паркиране винаги трябва да се вентилира, за да поддържа относителната влажност на въздуха под 70%. Прахът, мръсотията и влагата в автомобила трябва да бъдат изчистени навреме. Частите, които са предразположени към ръжда, и механичните повърхности трябва да бъдат покрити с масло, мазнина или омаслена хартия. За всеки монтажен механизъм на порите, трябва да се запечата, за да се избегне влага във въздуха, влагата и праха.

3, за да се предотврати памук и конопени продукти, като мана и килими, са много лесно да абсорбира влагата.

Особено във влажни зони и дъждовен сезон, по-податливи на влажна плесен. Ето защо собствениците трябва да бъдат на колата на памук коноп продукти често се проверяват, своевременно изсушаване, да се съхрани.

4, да се предотврати намаляването на производителността на бензина

Експлозионната устойчивост на бензина зависи от октановото ниво на бензина. Когато автомобилът е спрян за дълго време, октановото число на бензина намалява със загубата на светлинния компонент и увеличаването на съдържанието на колоид, като по този начин намалява неговата "She". Поради това резервоарът за бензин трябва да е плътно затворен и да се избегне прегряване. Най-добре е да не съхранявате бензина твърде дълго.

5, често проверявайте работното състояние на двигателя

Започнете двигателя най-малко веднъж месечно, в готовност за работа 4-5 минути, проверете работата на двигателя. Ако има необичайно явление, трябва да се настроите и поправите във времето.

Освен това често проверявайте батерията. Нивото на течността на електролита на акумулаторната батерия трябва да е по-високо от плочата от 10-15 мм, а когато е недостатъчно, да добави дестилирана вода, да поддържа електричеството достатъчно, при необходимост да зарежда акумулатора.