Уплътнения гумени, производителност и класификация

Гумени уплътнения физическите свойства на естествения каучук. Естествен каучук при стайна температура с висока еластичност, леко пластмаса, с много добра механична якост, хистерезис загуба е малък, в редица деформация, когато топлината е нисък, така че устойчивостта му към еластичност също е много добра, и защото това е не полярните Каучук, така електроизолационни изпълнение е добро.

Гумени уплътнения обикновено говорим за естествен каучук, се отнася до каучук от колекцията на естествен латекс, чрез втвърдяване, сушене и други процеси на обработка от твърди. Естествен каучук е един вид на polyisoprene като основен компонент на естествените полимерни съединения, формулата е (C5H8) n, гумени въглеводород (polyisoprene) съдържанието на 90 % или повече, също съдържа малко количество от белтъци, мастни киселини, захар и пепел и т. н.

Физични свойства на естествения каучук. Естествен каучук при стайна температура с висока еластичност, леко пластмаса, с много добра механична якост, хистерезис загуба е малък, в редица деформация, когато топлината е нисък, така че устойчивостта му към еластичност също е много добра, и защото това е не полярните Каучук, така електроизолационни изпълнение е добро.

Каучук, пластмаса, фибри и известни като трите синтетични материали, е само високо мащабируем и отлична гъвкавост на полимерни материали. Най-голямата особеност на каучук е модул на еластичност е много малък и удължение е висока. Втората е, че има много добра устойчивост на дишане и устойчивост към различни химически медии и електроизолационни свойства. Някои специални синтетичен каучук има по-добра устойчивост на масла и температура, могат да устоят дебел масла, смазочно масло, хидравлично масло, гориво масло и разтворител масло подуване; студена може да бъде толкова ниска-60 ℃ до-80 ℃, топлина може да бъде високо до + 180 ° C до + 350 ° C. гума също е устойчив на редица огъване, огъване деформация, защото загубата на хистерезис е малък. Третата функция на каучук е че той може да се използва с различни материали, смесване, съединение и по този начин променен, за да получите добра цялостна производителност.

Тези основни свойства на гумени уплътнения гумени, е отличен промишлени шок усвояване, запечатване, огъване, износване, корозия, изолация и лепене материали.

A: класификацията на изделия от каучук

1. Според на суровината източници и методи

Гумени могат да бъдат разделени в две категории: естествен каучук и синтетичен каучук. Кои консумацията на естествен каучук, представляват 1/3, синтетичен каучук консумация представляват 2/3.

2. Според до появата на каучук

Гума може да бъде разделена на твърда гума (известен също като суха каучук), Млечния каучук (латекс), течен каучук и прах каучук четири категории.

3. Според с производителността и използването на изделия от каучук

В допълнение на естествен каучук синтетичен каучук могат да бъдат разделени на общо синтетичен каучук, полу-общи синтетичен каучук, специален синтетичен каучук и специален синтетичен каучук.

4. Според на физическата форма на каучук

Гума може да бъде разделена на твърда пластмаса и мек, суров каучук и гума и т. н.

Според вида на гума и омрежен форма, в промишлена употреба гумени могат да бъдат класифицирани по следния начин.

Клас на топлина и масло и други функции са разделени на: обикновени каучук, теплоустойчиви гуми, -маслоустойчиви гумени и времето устойчиви каучук, устойчив на специални химически медии, като гума.