Гумени уплътнения Уплътнение на материала

Уплътняване на гумени уплътнения

Уплътняване на материала

Добавете време: 2015-07-30

Първо, нитрилният каучук NBR е подходящ за нефтено хидравлично масло, хидравлично масло от гликол, полиестерно масло, бензин, вода, силиконова мазнина, силиконово масло и други използвани медии. Това е най-широко използваните гумени уплътнения с най-ниска цена. Не е подходящ за употреба в полярни разтворители като кетони, озон, нитро-въглеводороди, МЕК и хлороформ. Общи температурен диапазон на използване от -40 ~ 120 ℃.

Второ, HNBR хидрогенирана гума от нитрилен каучук: с отлична устойчивост на корозия, съпротивление на разкъсване и деформация против сгъстяване, устойчивост на озон, слънчева светлина, устойчивост на атмосферни влияния е по-добра. По-добре от устойчивостта на износване на нитрилния каучук. Подходящ за перални машини, автомобилни двигателни системи и използване на нова екологична хладилна система R134a. Не се препоръчва употребата му в алкохоли, естери или ароматни разтвори. Общи температурен диапазон на използване от -40 ~ 150 ℃.

Трето, SIL силиконова каучукова уплътнение: с отлична топлоустойчивост, студено, устойчивост на озон, устойчивост на атмосферното стареене. Имате добра изолация. Но якостта на опън е по-лоша от общото гума, а не от нефта. Приложимо за домакински уреди като електрически бойлери, ютии, микровълнови фурни и т.н. Също така се отнася до разнообразие от контакти с човешкото тяло, като бутилки за вода, фонтани за пиене и т.н. Не се препоръчва употребата му в повечето концентрирани разтворители, масла, концентрирани киселини и натриев хидроксид. Общи температурен диапазон на използване от -55 ~ 250 ℃.

Четвърто, флуидните уплътнения VITON: устойчивостта на висока температура е по-добра от силиконовата гума, отличната устойчивост на атмосферни влияния, устойчивостта на озон и химическата устойчивост, студената устойчивост е лоша. За по-голямата част от маслото и разтворителите са устойчиви, особено киселини, алифатни въглеводороди, ароматни въглеводороди и животински и растителни масла. Приложим за дизелови двигатели, горивна система и химически запечатвания. Не се препоръчва употребата му в кетони, естери с ниско молекулно тегло и смеси, съдържащи нитрати. Общи температурен диапазон на използване от -20 ~ 250 ℃.

5, FLS флуор силиконова каучукова уплътнение: неговата ефективност както предимствата на флуор каучук и силиконов каучук, масло, устойчивост на разтворители, гориво устойчиво масло и висока и ниска температура устойчивост са добри. Устойчивост на съдържащи кислород съединения, съдържащи ароматни разтворители и хлорсъдържащи разтворители. Обикновено се използва за космическа, космическа и военна употреба. Не се препоръчва за излагане на кетони и спирачни масла. Общото използване на температурния диапазон от -50 ~ 200 ° C.

6, EPDM EPDM гумен печат: много добра устойчивост на атмосферни влияния, устойчивост на озон, водоустойчивост и химическа устойчивост. Може да се използва за алкохоли и кетони, може да се използва и за високотемпературни водни пари. Подходящи са за санитарно оборудване, автомобилни радиатори и автомобилни спирачни системи. Не се препоръчва за храна или се излага на минерално масло. Общи температурен диапазон на използване от -55 ~ 150 ℃.

Седем, CR neoprene печат: слънчево, устойчиви на атмосферни влияния изпълнение е особено добър. Не се страхуват от дихлородифлуорометан и амоняк и други хладилни агенти, устойчиви на киселинни, силиконови маслоустойчиви смазочни материали, но в ниската точка на минерално масло в разширяването на минерално масло. При ниска температура лесно се кристализира, втвърдява се. Приложим за всякакъв вид контакт с атмосферата, слънчевата светлина, озон и разнообразие от огън, химическа корозия на пломбата. Не се препоръчва употребата му в силни киселини, нитро-въглеводороди, естери, хлороформ и кетони. Общи температурен диапазон на използване от -55 ~ 120 ℃.

8, IIR гума от бутилова гума: въздухът е особено добър, топлина, слънчева светлина, добра устойчивост на озон, добри изолационни свойства; полярни разтворители като алкохол, кетон, естер и др. имат добра устойчивост, могат да бъдат изложени в животински и растителни масла или оксиди. Подходящ за химическо или вакуумно оборудване. Не се препоръчва за употреба с петролни разтворители, керосин или ароматни съединения. Общи температурен диапазон на използване от -50 ~ 110 ℃.

9, ACM акрилен гумен печат: маслото има отлична устойчивост, висока температура, устойчивост на атмосферни условия са добри, но механичната якост, деформация на компресия и водоустойчивост са малко по-лоши. Обикновено се използва в автомобилни трансмисионни системи и система за силово кормилно управление. Не се отнася за топла вода, спирачно масло, фосфат. Общото използване на температурния диапазон от -25 ~ 170 ℃.

10, NR гума от естествен каучук: с добра износоустойчивост, еластичност, якост на скъсване и удължение. Но лесен за стареене във въздуха, горещ и вискозен, минерално масло или бензин в лесното разширяване и разтваряне, алкална устойчивост, но не силна киселина. Подходящ за употреба в автомобилни спирачни масла, етанол и други йони с хидроксидни йони. Общи температурен диапазон на използване от -20 ~ 100 ℃.