Гумени уплътнения Swellability

Гумени уплътнения Swellability

Според знанието на органичната химия органични разтворители, които могат да се свързват с високо молекулярно органично вещество, но някои полимер органична материя не се разтваря лесно, те ще адсорбират разтворител молекули и да разшири обема; хидрофилни полимерен материал ще абсорбира вода молекули обем експанзия, което е така наречената полярна материал подуване.

Подуване свойства могат да бъдат обяснени от принципа на подобни разтваряне, която при контакт или при определено налягане и температура, имат смесим ефект, но са независими от гравитационната сила между молекулите.

Подуване свойства са един от черти от гума или полимер.

В някои разтворители, crosslinked каучук или друг полимер е обикновено не се разтваря, но молекулите на разтворителя ще въведе разликата в полимерната верига, увеличаване на обема между сегменти, така че обемът на полимер поради разширяване и надуе.

Гумени подуване след общи механични свойства ще бъдат значително намалени.

Подуване е много важно свойство на каучук, така че трябва да се избягва каучук и полярността на подобни разтворители контакт.

Гумени надуе производителност за двама:

(1) безкраен подуване: линеен полимер, разтворени в добър разтворител, могат да бъдат неограничен абсорбция на разтворителя, докато се разтвори в хомогенен разтвор досега. Така че разтварянето може да се разглежда и като резултат от безкраен подуване на полимера. Например естествен каучук набъбва в бензина.

(2) за лакиране и линеен полимер в бедните разтворител отокът може да се извършват само в известна степен. След контакта с разтворител, размерът на вдишване разтворител вече се увеличава, а системата е винаги държа двуфазна държавата. За пример Dingqing каучук, (което е синтетичен каучук) могат да бъдат подути в втечнен диметил етер органичен разтвор.

Dingqing каучук в втечнен диметил етер органичен разтвор в механизма на подуване може да се разбира като: Отворете бутилката на клапан, бутилка втечнен диметил етер и клапан в NBR гумен пръстен контакт, Dingqing каучук ще надуе; Когато клапани затворени, вентил постепенно "сух", Dingqing каучук подуване постепенно спад, обемът на гума ще свие, с увеличаването на броя на вентил отвори и втечнен нефтен газ се смесва с диметил етер съдържанието увеличи, Dingqing гума след определен брой "подуване - свиване" на цикъла на стрес, гумени стрес намалява, ускорено стареене, окончателното каучук еластични недостатъчност и запечатване изпълнение намалява, което води до изтичане на клапан.

Гумени уплътнения са ни общ вид на запечатване устройство, в различни отрасли, всички видове машини и оборудване ще бъде приложено към едно добро решение на хора за решаване на проблема с теч и запечатване.

Каучукови уплътнители са един вид универсален основен елемент в устройството за затваряне и играе много важна роля в запечатване. Каучукови уплътнители са най-честият тип на каучукови изделия, използвани в запечатване умения. Защото гума е изключително гъвкави полимерни материали, има в широк температурен диапазон, в диференциална среда да се даде един малък стрес ще произвеждат по-голяма деформация, тази деформация може да осигури контакт налягане, за компенсиране на течове, да постигане на целта на запечатването.