Всмукателни чаши Вътрешни и външни фактори

Смукателни чаши Вътрешни и външни фактори

Каучукът и неговите продукти при преработката, съхранението и използването на процеса, поради цялостния ефект на вътрешни и външни фактори, причинени от физичните и химичните свойства на каучука и механичните свойства на постепенното влошаване на крайната загуба на стойност на употреба, това промяната се нарича стареене на гумата. На повърхността на изпълнението на пукнатини, лепкава, втвърдяване, омекотяване, прах, обезцветяване, дълги мухъл и така нататък. Какви са факторите, които влияят на стареенето на каучука? Кислород: кислород в каучука с гумените молекули верижна реакция на свободни радикали, фрактура на молекулната верига или прекомерно кръстосано свързване, което води до промени в свойствата на каучука. Окислението е една от важните причини за стареене на гумата.

Влажност: Има два аспекта на влага: каучук във влажен въздушен дъжд или накисване във водата, лесно да се повреди, се дължи на каучука във водоразтворимите вещества и водата и другите компоненти на водата се извличат с вода , Хидролиза или абсорбция и други причини. Особено във водопоглъщането и атмосферното излагане на редуващи се ефекти ще ускори разрушаването на гумата. Но в някои случаи влагата не може да увреди ролята на гумата и дори да забави ролята на стареенето.

Озон: Озонът е много по-висок и по-разрушителен, това е и молекулната верига на разкъсване, но ролята на озона върху гумата с гумена деформация или не е различна. Когато се използва като деформиращ се каучук (предимно ненаситена гума), има пукнатина в посока на въздействието на стрес, т.е. т. Нар. "Напукване на озона"; когато гумата се деформира, само оксидният филм се образува на повърхността без напукване.

Горещо: Повишаването на температурата може да причини термично напукване или термично омрежване на гумата. Но основната роля на топлина или активиране. Увеличете скоростта на кислородната дифузия и активирането на окисляването, като по този начин ускорявате скоростта на окисляване на каучука, което е често срещано явление на стареене - топлинното кислородно остаряване.

Механичен стрес: при повторното механично натоварване, гумената молекулярна верига ще наруши образуването на свободен Тсуен, ще доведе до окислителна верижна реакция, образуването на химически процес. Процес на окисляване на механична фрактура с молекулярна верига и механично активиране. Как може да господства в зависимост от условията, в които зависи. Освен това, при действието на стрес лесно може да доведе до напукване на озона.

Светлина: Колкото по-къса е светлината, толкова по-голяма е енергията. Повредите на гумата са високата енергия на UV. В допълнение към ултравиолетовите лъчи може директно да доведе до гумената молекулярна верига на фрактурата и кръстосаното свързване, гумата, дължаща се на абсорбцията на светлинната енергия, генерира свободни радикали, задейства и ускорява процеса на окислителната верижна реакция. С външната светлина играе ролята на отопление. Друга особеност на ролята на светлината (различна от топлината) е, че тя е главно в каучуковата повърхност и здравето. Висока честота на пластмасови проби, от двете страни ще се появят ретикуларни пукнатини, така наречената "лека външна пукнатина".

Други: ролята на гумата има химическа среда, променливи метални йони, висока енергийна радиация, електричество и биологични.