Технология за обработка на всмукателните чаши

Технология за обработка на всмукателните чаши

Как да разберем каучуковия процес на формоване

Компресионното формоване е лесен и лесен начин да направите прости гумени части. Процесът е подобен на производството на вафли - невулканизираният каучук се поставя в кухината на матрицата и след това се затваря и загрява за определена сума. Когато частите са изсъхнали, те се отстраняват от матрицата.

Междинната точност на производството на компресионно формоване, която е определена като отговаряща на следните части от качеството:

Асоциация на производителите на каучук, RMA-A2

Tolerance на пръстеновиден пръстен RMA клас A

Толеранс на уплътнението ISO3601-1

Толеранс на ниво N и S клас ISO3601-3

Компресионните форми са в състояние да произвеждат най-широка гама от части. Размерът на секцията може да варира от 0.024 инча до 30 инча в диаметър.

Процес на формоване чрез компресия

Компресионното формоване се състои от няколко стъпки:

Неучреденото каучуково съединение се образува в подходяща форма и размер на базата на крайната съставна структура. Тази ненаселена каучукова форма се нарича преформа - тя е готова да бъде оформена или формована. Всяка форма ще има различна форма и размери на най-добрата предформа. Когато се определи оптималната предформа, тя има две измерения на толерантността и формата си, за да гарантира, че формата на частта е важна. Прекомерният материал е отпадък и може да причини прекалено висока дебелина и в някои кухини може да причини твърде малко количество материал.

Предварителната форма се поставя в кухината на нагрятата форма. След това матрицата е затворена. На пресата се поставят топлина и налягане. Пресата, използвана в производството, използва програмируем логически контролер за наблюдение и контрол на ключови параметри като температура, налягане и време, за да се гарантира, че формоването трябва да е на място в предварително определен прозорец на толерантност. След това отворете матрицата. Втвърдените гумени парчета се отстраняват с помощта на светкавицата.

След това чрез процеса на формоване след извършване на производствената операция, тя може да включва подрязване, последващо втвърдяване, автоматична проверка и опаковане.