Разликата между FKM О-пръстени и FFKM О-пръстени

Температурен диапазон

Резевно (FKM)

Статично уплътнение:-26 ~ 232 , кратко време до 275

Динамичен печат: -15 ~ 200

GLT тип:-45 ~ 215

Флуор каучук о-пръстен характеристики: устойчивост на висока температура, устойчивост на киселина и алкални, устойчивост на нефт и химическа устойчивост. Устойчивост на висока температура е по-добре от силиконов каучук, отлична химическа устойчивост, устойчивост на най-масло и разтворители (очакват кетони и естери), добри weatherability и озон устойчивост; студоустойчивост е сравнително лошо, общ температурен диапазон -20~ 250, специална формула могат да издържат на ниски температури до -40.

Perfluoroethylene (FFKM, FFPM)

Общо приложение температурата е устойчиво за 260° C до 290° C и периодично може да се използва за 316° C.

FFKM о-пръстен се използва главно в полупроводниковата индустрия, и неговата химическа устойчивост е близо до PTFE, така че той може да устои почти химически течности и газове, като: органични киселини, неорганични киселини, алкалоиди, кетони, естери и алкохоли. Освен отлична химична резистентност същото с тефлон продукти, FFKM о-пръстен също има гумени еластичност, отлична топлоустойчивост и чистота. Според Температурата за продължителна употреба, тя може да бъде разделена: дългосрочно 250, дългосрочно 280, дългосрочно 300и дългосрочни 320.

FFKM о-пръстен се характеризира с почти не оказва влияние върху всички течности, включително мазнини, ароматни съединения, естери, етери, кетони, масла, смазочни материали и най-много киселини. Някои халогениди и силни окислителни киселини може да предизвика ефекта на материалните подуване. Общо приложение температурата е устойчиво за 260° C до 290° C и периодично може да се използва за 316° C. FFKM о-пръстен има отлични устойчивост на озона, времето и пламък, Anti-излъчване е добро, и то също може да се използва за висок вакуум материали.