Широко прилагане на силиконов каучук в областта на медицината

Силиконов каучук като семейство по-късно, но нейното изпълнение е самостоятелна изложба, несравним. Така обичан от хората, това не може да бъде отделена от въвеждане на съвременни високотехнологични, хай-тек инжектиране нека много производителност. Аз вярвам, че с по-нататъшното развитие на науката и технологиите, силиконов каучук заместители също ще бъде в близко бъдеще от нашия живот, за да донесе повече удобство за всички.

Силиконов каучук се основава на високо молекулно тегло на линеен полисилоксан, добави някои конкретни компоненти и след това според някои процес изисквания след преработка, направени с определена сила и удължение на каучукови еластомер. Използва като фармацевтични материал силиконов каучук, с висока температурна устойчивост, устойчивост на окисление, хидрофобност, мекота, пропускливост, против стареене, висока прозрачност, физиологични инерция и човешки тъкани и кръв сцепление, биологични адаптивност, нетоксични, безвкусен, не канцерогенни, като поредица от отлични характеристики. Силиконов каучук като добро представяне на медицински полимерни материали, независимо дали в каучуковата промишленост или в областта на медицината са били на вниманието на специалистите. Причината е

Първо той се използва като гумени медицински материали с високо техническо съдържание, ниска цена, висока добавена стойност и значителна икономическа изгода.

Второ, използването на силиконов каучук медицински характеристики. Не само може да реши много проблеми в медицината, но също така може да направи пациенти получават задоволителен лечебен ефект;

Трето източникът на каучук е широко разпространена, улеснява производството и фина обработка, има добра социална полза и икономическата изгода. Тенденцията на развитие на изделия от каучук силикон за медицинска употреба е че количество и дозировка на продуктите се увеличават всяка година, а употребата се разширява. В момента, медицински силикон Каучукови продукти са широко използвани в мозъчна хирургия, УНГ, гръдна хирургия, коремна хирургия, вътрешни болести, урология, ортопедия и пластична хирургия в различни области, като изкуствен череп, изкуствен нос, стомашна тръба, изкуствени перитонеума, изкуствени пръст фуги, изкуствена кожа, меки тъканен експандер, изкуствени гърди. Полиуретанов еластомер се състои от мека верига сегмента и трудно верига сегмент последователно инкрустиран полярна полимери, съдържащи много-nhcoo-групи могат да бъдат синтезирани от медицински полимери с добри физико-механични свойства и кръв съвместимост и биосъвместимост чрез подбиране на подходящи меки и твърди сегмент структури и техните пропорции. Полиуретанов еластомер могат да бъдат широко използвани в полето биомедицинска, а отличните му постижения е неделима. Основните му свойства са отлични коагулация производителност и токсичност тест резултати съгласие с медицински изисквания; Той има добра биосъвместимост, няма нарушаване, не алергична реакция, отлична издръжливост и еластичност, добро processability и различните методи на преработка, е предпочитан материал за производство на всички видове медицински еластомер продукти. Отлична износоустойчивост, меко докосване, влагоустойчивост, устойчиви на редица химични свойства.

Днес медицински полиуретан, въз основа на продукти имат изкуствено сърце клапан, изкуствен бял дроб, костите Биндер, изкуствена кожа, горя превръзки, сърдечен пейсмейкър изолация линия, шев, всички видове шперплат, течни тръба, трансплантация съдове, трахеята, зъбни материали, Вмъкване на материали, консумативи за семейно планиране.