Какви са предимствата на различните каучукови продукти?

Естествен каучук NR

(Естествен каучук) Изработен от каучуков дървовиден латекс, полимер на изопрен. Има добра износоустойчивост, висока еластичност, якост на скъсване и удължаване. Лесно се старее във въздуха, става лепкаво, когато е изложено на топлина, лесно набъбва и се разтваря в минерално масло или бензин, и е устойчиво на алкални, но не силни киселини. Предимства: добра еластичност, устойчивост на киселини и основи.

SBR стирен SBR

(Стирол бутадиен съполимер) Съполимер на бутадиен и стирен, в сравнение с естествен каучук, еднакво качество, по-малко чужди тела, по-добра износоустойчивост и устойчивост на стареене, но слаба механична якост, може да се смесва с естествен каучук. Предимства: евтин материал, който не е устойчив на масло, добра водоустойчивост, добра еластичност под 70, и лоша компресия при висока твърдост.

Бутилов каучук IIR

(Бутилов каучук) е смес от изобутилен и малко количество изопрен. Тъй като пространствената пречка за метиловите групи е по-малка от другите полимери, тя има по-малко пропускливост на газ и е по-устойчива на топлина, слънчева светлина и озон. Електрическата изолация е добра; устойчивостта на полярното средство е голяма, а общият температурен диапазон е минус 54-110 ° С. Предимства: Той е непроницаем за повечето газове, има добра устойчивост на слънчева светлина и миризма и може да бъде изложен на животински или растителни масла или химикали на газификация.

Хидрогениран нитрилен каучук HNBR

(Хидрогениран нитрил) Хидрогенираният нитрилен каучук е малка верига след хидрогениране в нитрилния каучук. След хидрогениране, неговата температурна устойчивост и устойчивост на атмосферни влияния са много по-високи от тези на общия нитрилов каучук. Съпротивлението на маслото е подобно на това на основния нитрилен каучук. Общият работен температурен диапазон е минус 25-150 ° C. Предимства: По-добра износоустойчивост, отколкото нитрил-каучук, и има отлични свойства на корозионна устойчивост, якост на опън, съпротивление на скъсване и компресия. Той е устойчив на атмосферни условия, като озон и обикновено е подходящ за употреба в перилни или миещи препарати.

Етилен-пропиленов каучук EPDM

Етилен пропиленов каучук е съполимер на етилен и пропилен. Следователно, той е отличен по отношение на устойчивост на топлина, устойчивост на стареене, устойчивост на озон и стабилност, но не може да бъде добавен със сяра. За да се реши този проблем, малко количество от двуверижен трети компонент се въвежда в ЕП основната верига и сярата може да се добави, за да се образува EPDM, и температурата обикновено е 50-150 ° С при нулева температура. Отлична устойчивост на полярни разтворители като алкохоли и кетони: добра устойчивост на атмосферни влияния и устойчивост на озон, отлична водоустойчивост и химическа устойчивост, алкохоли и кетони, високотемпературна пара, газ С добра непромокаемост.

Нитрилов каучук NBR

(Нитрилен каучук) е съполимер на акрилонитрил и бутадиен с съдържание на акрилонитрил от 18% -50%. Колкото по-високо е съдържанието на акрилонитрил, толкова по-добра е устойчивостта на въглеводородните горива към изкопаемите горива, но се променя производителността при ниска температура. Слаб, общият работен температурен диапазон е минус 25-100 ° C. Нитриловият каучук е един от най-често използваните гуми за маслени уплътнения и О-пръстени. Той има добри масла, вода, разтворител и устойчиви на високо налягане свойства. Добра компресия, устойчивост на абразия и удължаване.

Неопренов CR

(Неопрен, полихлоропрен) е полимер на хлоробутенови мономери. Гумата след вулканизация има добра еластична устойчивост на износване, не се страхува от пряка слънчева светлина, има добра устойчивост на атмосферни влияния, не се страхува от интензивни изкривявания, не се страхува от хладилен агент, е устойчива на разредени киселини и силициев естер на смазочно масло, не е устойчив на хидравлична система от фосфатен естер. масло. Лесно се кристализира и втвърдява при ниска температура и има лоша стабилност при съхранение. Той има голямо количество експанзия в минерално масло с ниска точка на анилин, а общият температурен диапазон е -50 ~ 150 ° C. Предимства: добра еластичност и добра деформация на компресията, формулата не съдържа сяра, така че е много лесна за приготвяне, с анти-животински и растителни масла, не поради неутрални химикали, мазнини, мазнини, различни масла, разтворители. и има свойства против изгаряне.