Какви са разликите между обикновените гумени уплътнителни пръстени? (一)

 

Уплътнителният пръстен е гумен пръстен, чието напречно сечение е кръгло. Поради своето напречно сечение от тип O, то се нарича O тип уплътнителен пръстен.

1. Уплътнителен пръстен NBR NBR е подходящ за употреба в петролна система, хидравлично масло, гликол хидравлично масло, дву естерно смазочно масло, бензин, вода, силиконова мазнина, силиконово масло и други носители. Това е най-широко използваният и най-евтиният гумен печат в момента. Не е подходящ за полярни разтворители като кетони, озон, нитро въглеводороди, МЕК и хлороформ. Общият диапазон на температури на употреба е -40 ~ 120 градуса по Целзий.

Две HNBR хидрогениран нитрилен гумен уплътнителен пръстен има отлична устойчивост на корозия, съпротивление на разкъсване и деформация при компресиране, устойчивост на озон, слънчево съпротивление, устойчивост на атмосферни влияния. По-добра устойчивост на абразия от nbr. Приложим за перални машини, автомобилни двигателни системи. Не се препоръчва за употреба в алкохоли, естери или ароматни разтвори. Общият диапазон на температури на употреба е -40 ~ 150 градуса по Целзий.

Три силиконов уплътнителен пръстен SIL има отлична топлоустойчивост, студоустойчивост, устойчивост на озон, атмосферна устойчивост на стареене. Има добри изолационни характеристики. Но якостта на опън е по-малка от тази на обикновения каучук и не е устойчива на масла. Прилага се за домакински уреди, като електрически бойлери, електрически ютии, микровълнови фурни и др. Функционалният модел е подходящ и за различни предмети, които са в контакт с човешки тела, като чайник, дозатор за вода и др. Не се препоръчва за употреба в повечето концентрирани разтворители, масла, концентрирани киселини и натриев хидроксид. Общият диапазон на температурата на използване е -55 ~ 250 градуса по Целзий.

Четири, гумен уплътнителен пръстен VITON от флуор, устойчивост на висока температура от силиконовата гума, отлична устойчивост на атмосферни влияния, устойчивост на озон и химическа устойчивост, студоустойчивост е лоша. Те са устойчиви на повечето масла и разтворители, особено на киселини, алифатни въглеводороди, ароматни въглеводороди и животински и растителни масла. Прилагат изискванията за запечатване на дизелови двигатели, горивни системи и химически заводи. Смеси от кетони, естери с ниско молекулно тегло и азотна киселина не се препоръчват. Общият диапазон на температурата на използване е -20 ~ 250 градуса по Целзий.Haining Qianlang изделия от каучук продукти

ADD: 1-ви Liluqiao, Zhengyang, Maqiao улица Haining, Zhejiang 314419 Китай.

TEL: + 86-573-87767299

ФАКС: + 86-573-87763488

Електронна поща: sales@qlrubber.com